Armaçao de Pera

Armaçao de Pera heeft het grootste en breedste strand in de Algarve en een lange strandboulevard die garant staat voor boeiende animatie iedere avond. Er is ook dagelijks een markt, er zijn talrijke souvenirwinkeltjes, wandelpaden, leuke terrasjes en restaurantjes en voor jong en oud op 5 km de drie waterparken Slide & Splashh, Aqualand en Zoomarine.  Je kan ook georganiseerde fietstochten doen of fietsen (ook racefietsen) huren in het dorp. Ook in de winter is er aardig wat te beleven in het dorp.

Vanop het strand kan je lekker van de alomtegenwoordige zon genieten of een boot nemen om de wereldberoemde "caves" (grotten) te bezoeken. Eén van de mooiste grotten is de Benagil grot, de zon zorgt voor een prachtig kleurenspel in de grot. Natuurlijk kan je er ook aan watersport doen. Vanaf de westkant van het strand kan je een hemelse wandeling maken bovenop de rotskliffen. Wil je nog meer activiteiten, ga dan naar één van de talrijke reisbureau's in het dorp en geniet  bijvoorbeeld van een leuke jeepsafari,  dolfijnen spotten of  een zeilboot- of catamaranvaart. Bezoek ook het binnenland : het prachtige platteland of de historische dorpen in de buurt.

Hou je ook van de natuur, dan kan je het natuurreservaat naast het gebouw een bezoekje brengen. Er loopt tevens een mooi onverhard fietspad over de 232 km lange kust van de Algarve. 

Bezoek zeker de rest van de Algarve : aanraders zijn de levendige havenstad Portimao, Lagos met het prachtige punta de piedade, het mondaine Carvoeiro, het kasteel en het dorp van Silves, het bergdorpje Monchique met zijn waterbron en fonteinen, de eilanden rond Faro, te veel om op te noemen. En ontelbare "praia's", kleine pittoreske strandjes, sommigen alleen via de zee bereikbaar, voor wie wat meer privé wil. Bezoek ook eens het binnenland en ontdek het authentieke Portugal.

Op enkele km van ons appartementen vind je ook verschillende golfterreinen.

 Armaçao ligt op 45 km van de luchthaven in Faro. Via de autostrade bent u in iets meer dan een half uur ter plaatse. Wij kunnen je info geven over het boeken van je vliegreis of je huurauto.